pridať recept späť na zoznam receptov

Grilované ovocie s medom a mascarpone - Víťazný recept

/media/images/grilovane ovocie s medom a marcarpone.jpg
čas: 45minút
osoby: 8

Ingrediencie

1/4 šálky cukru
1 lyžička sušenej levandule (púčiky)
4 veľké marhule, polené ,vykôstkované
4 nektárinky, polené ,vykôstkované
1/2 kg čerešní, vykôstkovaných
2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
1 1/2 lyžičky jemne strúhanej pomarančovej kôry
1 lyžica extra panenského olivového oleja, a ďalšie na potretie
Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
1 šálka mascarpone
2 lyžice medu
plátky sedliackeho chleba
8 rozmarínových vetvičiek

Postup prípravy

Cukor a levanduľu zomeľte na prášok v mlynčeku na korenie. Vo veľkej mise zmiešajte cukor s levanduľou s marhuľami, nektarinkami, čerešňami, citrónovou šťavou, pomarančovou kôrou a 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Pridajte soľ a korenie. Nechajte stáť po dobu 10 minút. Medzitým, v malej miske premiešajte mascarpone s medom a ochutíme korením. Potrite plátky chleba na oboch stranách s olivovým olejom. Zapáľte gril. Pretiahnite ovocie na rozmarínové vetvičky. Grilujte chlieb asi 30 sekúnd na každej strane, pokiaľ nie je chrumkavý. Grilujte ovocné špízy na miernom grile, podlievanie niekoľkokrát šťavou, kým sa ľahko neopečú, asi 4 minúty na každej strane. Natrite med mascarpone na hrianky. Poukladajte ovocné špízy na tanier a podávajte. Ovocné špízy a chleba môžu byť na grile a uchovávať pri izbovej teplote cca 2 hodiny.