Na čom sa griluje

na com sa griluje.jpg

 Je veľa typov grilov, každý dokáže niečo iné a je vhodný pre iný spôsob použitia. Výber toho správneho grilu záleží len na našich potrebách a želaniach, ktoré si musíme pred zaobstaraním grilu dobre rozmyslieť. Musíme zvážiť, ako často grilujeme, pre koľko ľudí, v akom prostredí a tiež, aké máme chuťové preferencie. Základné kategórie do ktorých sa grily delia sú tri - grily na drevené uhlie, plynové grily a elektrické grily.

 

Na drevenom uhlí: 

Grilovanie na drevenom uhlí je asi najrozšírenejší a najobľúbenejší spôsob grilovania vôbec. Grily na drevené uhlie sa robia v rôznych veľkostných prevedeniach, z rôznych materiálov a sú cenovo najdostupnejšie. Okrem ťažkých kovových grilov, možno kúpiť aj ľahké plechové, ktoré sú ideálne na prepravu. Predávajú sa aj jednorazové grily - vaničky s dreveným uhlím, ktoré sa po grilovaní jednoducho vyhodia. Okrem toho, že grilovanie na drevenom uhlí je jednoduchý, rýchly a zdravý spôsob prípravy, pridáva jedlu aj nezameniteľnú dymovú arómu.

Elektrické grily:

Výhodou elektrických grilov je, že sa dajú použiť kdekoľvek, kde je dostupný prívod elektriny. Netvoria žiadne splodiny, takže sú vhodné aj na použitie v interiéri.Teplo sa tvorí zahrievaním vykurovacích špirál pod grilovacou doskou.Tá je väčšinou teflonová alebo z lávových kameňov.Pre klasické letné grilovanie sú elektrické grily asi tou najmenej používanou alternatívou. Ale pre fanúšikov grilovačiek je to zaručený spôsob ako si pripomenúť chuť obľúbených grilovaných pochúťok aj v zime. 

Mecom griluje na

  logo.jpg

Plynové grily:

Plynové grily sú preferované hlavne v rodinných domoch. Plyn umožňuje jednoduché regulovanie teploty a teda bezproblémovú prípravu jedál. Grilovacia doska môže byť buď zliatinová alebo z lávových kameňov. Cenovo ide už o vyššiu kategóriu grilov.