Ako grilovať steak

steak_web.png

Skôr ako si pripravíte gril, začnite s mäsom. Nasoľte ho aspoň 15 minút pred grilovaním, inak soľ skončí na rošte, nie na steaku. Soľ tak bude mať možnosť rozplynúť  sa rovnomerne do celého mäsa. Pri grilovaní vždy začnite na najteplejšom mieste na grile. Z vysokej teploty dostanete dobrú farbu a chuť mäsa. Keď mäso pretočíte na druhú stranu, neukladajte ho na to isté miesto – je chladnejšie. Nájdite si iné vyhriate miesto na grile a pokračujte v grilovaní. Aby ste predišli príliš hnedému až čiernemu mäsu, aplikujte omáčky obsahujúce cukor (napr. barbecue či paradajkové) až 10 minút pred koncom grilovania. A nezabudnite očistiť gril ešte za tepla! Ušetríte si zdĺhavé drhnutie zaschnutej mastnoty a jedla.